Vydejte se na exkurzi do továrny Deep Cool, kde vyrobí denně 50 000 chladičů a ventilátorů
i Zdroj: PCTuning (s využitím Microsoft Copilot)
Novinka Vydejte se na exkurzi do továrny Deep Cool, kde vyrobí denně 50 000 chladičů a ventilátorů

Vydejte se na exkurzi do továrny Deep Cool, kde vyrobí denně 50 000 chladičů a ventilátorů

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

7. 5. 2024 13:30 1

Zajímalo vás někdy, jak se vlastně vyrábí větráky a chladiče, které sídlí v PC každého z nás? Zamysleli jste se někdy nad celým procesem? Teď máte možnost vidět vše.

Reklama

Youtuber der8auer nám poskytl detailní exkurzi do továrny Deep Cool s vysvětlujícím komentářem každé sekce. Na videu je vidět celý proces výroby chladičů a ventilátorů od vstřikovacích forem až po finální testování. Celá stopáž je rozdělena na jednotlivé sekce výroby, takže lze snadno zírat na to co vás zajímá. Třeba jak pracuje vstřikovací lis, jak se vyrábějí radiátory pro AiO nebo jak se ručně testují různé části chladičů, například CPU bloky s pumpami u AiO řešení.

Velkou část výroby samozřejmě obstarávají automatizované kompletační stroje, ale mnoho práce zastane lidská síla. Osobně mě dost zaujalo to, že každý ventilátor prochází zkouškou na hluk ve zvláštní místnosti, kde sedí tři extra vyškolené pracovnice. Z celého procesu má člověk dojem, že Deep Cool se snaží opravdu o kvalitní produkci a není to šizuňk z rumunské tržnice. A nakonec z celého toho mamutího procesu vyleze větrák za pár korun a chladič za pár stokorun. Ale když je jich 50 000 denně, to už nějaký profit hodí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama