Apple nejspíš dokončuje nové čipy M4 s výkonem pro umělou inteligenci
i Zdroj: Copilot AI
Novinka Apple nejspíš dokončuje nové čipy M4 s výkonem pro umělou inteligenci

Apple nejspíš dokončuje nové čipy M4 s výkonem pro umělou inteligenci

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

12. 4. 2024 19:15

Zatímco se většina výrobců procesorů snaží dodávat a vytvářet nové čipy s umělou inteligencí, Apple zahálel. To se však nejspíš změní.

Reklama

Podle Marka Gurmana z agentury Bloomber společnost Apple připravuje přepracování svých čipů Apple Silicon řady M, které budou mít schopnosti pro zpracovávání AI. Tyto dovednosti a možnosti procesorů budou podobné křemíkům od ostatních výrobců. Jak zpráva uvádí, Apple připravuje na přelom let 2024 a 2025 tři nové úrovně řady M4. Základní M4 by měl mít kódové označení Donan, čip M4 střední úrovně by měl nést označení Brava a nejvyšší z rodinky M4 by se měl nazývat Hydra. 

Ukázka Apple iMacu
i Zdroj: Unsplash / Ishtiaq Khan Parag
Ukázka Apple iMacu

Prodeje Apple iMaců dosáhly vrcholu v roce 2022, v následujícím roce došlo k prudkému poklesu prodejů a od té doby stále stagnují. Nové počítače s umělou inteligencí totiž běží na Windows a přetahují tak pozornost zákazníků na svou stranu. Apple tak na letošní WWDC konferenci má ukázat sadu produktů s umělou inteligencí. Stále se ale jedná o předpoklady a žádna z informací není potvrzená, je proto nutné si počkat na oficiální představení samotným Applem. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama