Bude Intel vyrábět čipy pro Elona Muska? Má velmi slibně nakročeno
i Zdroj: Intel
Novinka Bude Intel vyrábět čipy pro Elona Muska? Má velmi slibně nakročeno

Bude Intel vyrábět čipy pro Elona Muska? Má velmi slibně nakročeno

David Švrček

David Švrček

25. 3. 2024 09:11

Generální ředitel společnosti Intel, Pat Gelsinger, veřejně skrze soc. síť X pozval Elona Muska k prohlídce výrobních hal jejich čipů a vyzval jej k navázání spolupráce.

Reklama

V dřívějším článku jsme vás informovali, že Intel získá masivní balík peněz od americké vlády v rámci nového zákona CHIP. Poslední zprávy nasvědčují, že současný CEO Intelu, Pat Gelsinger neusíná na vavřínech a nové příležitosti pro rozvoj své společnosti se plně chytá. Kromě zakázek pro americké ministerstvo obrany a tajné služby již jednal například se Samem Altmanem ze společnosti Open AI o výrobě čipů pro umělou inteligenci, či nabídl výrobní kapacitu Intelu svému největšímu konkurentovi, AMD. 

Pat Gelsinger s prezidentem Bidenem
i Zdroj: X / PGelsinger
Pat Gelsinger s prezidentem Bidenem

Nedávno také na svém profilu na soc. síti X zveřejnil vlákno, ve kterém  veřejně vyzývá Elona Muska k prohlídce výrobních hal čipů Intel a navázání možné spolupráce. Gelsinger si je velmi dobře vědom, jakým hráčem na poli technologií Musk se svými společnostmi je a jaké zisky by tato spolupráce mohla Intelu dlouhodobě přinést. 

Intel začátkem týdne získal ze zákona CHIPS přislíbenou částku 8,5 mld. USD na financování a rozvoj svých nových výrobních linek. Kromě toho získá Intel od amerického ministerstva obchodu půjčku ve výši 11 mld. USD s nízkým úrokem a 25% slevu na investiční dani na investice až do výše 100 mld. USD. Intel má tedy velice slibně nakročeno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama