Huawei odhalil nový MateBook X Pro pohaněný nejnovějšími CPU Intel
i Zdroj: Copilot AI
Novinka Huawei odhalil nový MateBook X Pro pohaněný nejnovějšími CPU Intel

Huawei odhalil nový MateBook X Pro pohaněný nejnovějšími CPU Intel

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

11. 4. 2024 17:25 2

Společnost Huawei, i přes přítomnost na černé listině USA, začne prodávat svůj nový high-end notebook poháněný nejnovějšími Intel procesory.

Reklama

O této skutečnosti informoval server Nikkei. Toto představení je však celkem překvapivé, neboť americká vláda zařadila Huawei na černou listinu a společnost nesmí získat nejnovější procesory AMD a Intel bez souhlasu amerických úřadů.

Huawei MateBook X Pro (2024) může běžet buď na CPU Intel Core Ultra 7 155H nebo Core Ultra 9 185H s integrovanou grafikou. Tyto procesory jsou nastaveny až na 40 W TDP. Notebooky budou podle Huawei Central nabízeny buď s 16 GB RAM nebo s 32 GB RAM, úložiště pak bude 1 TB nebo 2 TB NVMe PCIe. Bližší podrobnosti uložiště a pamětí zmíněny nebyly. Huawei MateBook X Pro je vybaven 14,2" dotykovým OLED displejem, s poměrem stran 3:2 a rozlišením 3120x2080 pixelů. Tento panel se může pochlubit také špičkovým jasem - 1000 nitů - v režimu HDR, obnovovací frekvencí 120 Hz a podporou barevných gamutů Adobe RGB, P3 a sRGB. Notebook je samozřejmě vybaven Wi-Fi a Bluetooth 5.3 adaptérem, nesmí chybět USB-C port a dva Thunderbolt 4 konektory. Dále v jeho výbavě můžeme nalézt baterii s kapacitou 70 Wh, šest reproduktorů, čtyři mikrofony a samozřejmě klávesnici, trackpad a webkameru. 

Huawei odhalil nový MateBook X Pro pohaněný nejnovějšími CPU Intel
i Zdroj: Huawei

Huawei MateBook X Pro poběží na vlastním operačním systému - Huawei Harmony OS - a může mimo jiné využívat služby Huawei Pangu AI. Důležitým lákadlem je také velmi kompaktní hliníkové šasi, s váhou pouhých 980 gramů. 

MateBook X Pro se začne prodávat na čínském trhu 18. dubna a za cenu maximálně 48 000 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama