Intel brzy ukončí výrobu odemčených „K“ procesorů Raptor Lake
i Zdroj: Copilot AI
Novinka Intel brzy ukončí výrobu odemčených „K“ procesorů Raptor Lake

Intel brzy ukončí výrobu odemčených „K“ procesorů Raptor Lake

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

12. 4. 2024 11:00

Tak se v Intelu rozhodli, že procesory třinácté generace určené k přetaktování nebudou nikomu chybět, a tudíž se ukončí výroba. A to k datu 24. května 2024.

Reklama

Odemčené procesory s přídomkem „K“ jsou nástrojem jak overclockerů, tak oblíbenou volbou herních nadšenců. S odemčeným procesorem se totiž dají dělat psí kusy a vyždímat z něj výkon navíc (s adekvátním chlazením). Žádný kus ovšem nedostal výjimku a poslední dodávky obchodníkům budou 28. června. Po tomto datu už obchodníci nebudou mít možnost nakoupit a vydělat na Raptorech těžké love. Ukončení řady přišlo docela rychle, jelikož procesory Raptor Lake byly uvedeny v v druhé polovině roku 2022. Je zajímavé, že předchozí generace Alder Lake se tomuto osudu stále vyhýbá. 

Raptory přinesly oproti Alder Lake slušný upgrade. Vyšší frekvence, větší cache a víc jader napříč skoro všemi modely. Bude zajímavé sledovat, jak se budou po ukončení výroby pohybovat ceny 14. generace Raptor Lake Refresh. Intel by mohl zlevnit, aby se zbavil zásob před příchodem nové generace Arrow Lake. A rovnou si řekněme, že čtrnáctá generace toho moc neukázala. Tu a tam zvýšení E-jader, ale spotřeba a cena vylétly do nebes. Nicméně pořád jde o to nejlepší Intelovské nářadí, které je k dispozici. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama