Meta testuje vyhledávání pomocí umělé inteligence na Instagramu
i Zdroj: Copilot AI
Novinka Meta testuje vyhledávání pomocí umělé inteligence na Instagramu

Meta testuje vyhledávání pomocí umělé inteligence na Instagramu

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

13. 4. 2024 12:00

Společnost vlastnící a provozující celou řadu nejrozšířenějších sociálních sítí se snaží rozšířit své AI produkty mezi více uživatelů.

Reklama

V poslední době Meta spustila testování chatbota na WhatsAppu například v Indii. Společnost nyní také experimentuje s umístěním Meta AI do vyhledávací lišty na Instagramu - a to jak pro chat s AI, tak pro vyhledávání obsahu. Dotaz ve vyhledávacím řádku pak vede ke konverzaci s Meta AI přímo v DM, kde lze klást otázky nebo použít některé z předem připravených výzev. 

Meta testuje vyhledávání pomocí umělé inteligence na Instagramu
i Zdroj: TechCrunch.com

Kromě toho vám ale umělá inteligence může pomoct objevit nový obsah. Funguje to tak, že napíšete jaký obsah, nebo s jakou tématikou, chcete nalézt a AI vám jej nabídne. Meta se tak snaží využít sílu umělé inteligence nejen pro generování textů, ale také pro vyhledávání obsahu. O kvalitě vyhledávání na Instagramu lze v různých diskuzích na internetu nalézt nepřeberné množství příspěvků. Je tak pochopitelné že se Meta snaží vyhledávání vylepšit, nebo dokonce předběhnout svého konkurenta - TikTok - v relevanci a přesném vyhledávání. 

Pokud byste si chtěli Meta AI vyzkoušet, na kterémkoliv z mobilních telefonů Samsung to bude jistě dobrý zážitek. Teď už jen doufat, že vám Meta tuto funkci zpřístupní. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama