Microsoft Edge vám brzy umožní regulovat, kolik paměti RAM spolyká
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot AI
Novinka Microsoft Edge vám brzy umožní regulovat, kolik paměti RAM spolyká

Microsoft Edge vám brzy umožní regulovat, kolik paměti RAM spolyká

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

28. 3. 2024 17:20 8

Do nativního Windows prohlížeče přicházejí každou chvíli nové funkce. V nejbližší době dostaneme možnost rozhodovat o tom, kolik paměti RAM Edge sežere.

Reklama

I když pro velké užívání operační paměti je proslulý Google Chrome, společnost Microsoft údajně testuje novinku, v podobě možnosti kontroly velikosti využívané RAM paměti prohlížečem Edge. Tohoto si všiml uživatel X @Leopeva64, který tuto informaci na jmenovanou sociální síť také zveřejnil. 

Jak můžeme na snímku obrazovky vidět, funkce umožní omezit spotřebu paměti RAM prohlížeče pomocí posuvníku. Stupnice na posuvníku odpovídá kapacitě operační paměti na daném zařízení. Pokud má váš počítač 16 GB RAM, posuvník bude mít rozmezí 1 až 16, pokud máte 32 GB RAM, rozsah bude 1 až 32, atd. Uživatelé také budou moct určit, jestli se má prohlížeč řídit nastaveným limitem pouze při hraní her, nebo po celou dobu. 

Tato funkce může být užitečná na starších zařízeních s nepříliš velkou kapacitou pamětí RAM. Microsoft však varuje, že volba velmi nízkého limitu by mohla ovlivnit výkon prohlížeče.

Funkce je momentálně dostupná jen hrstce uživatelů. Předpokládáme, že ji Microsoft v následujících dnech a týdnech zpřístupní většímu počtu uživatelů. Datum jejího oficiálního vydání zatím není stanoveno. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama