Nejnovější update pro Windows 10 a 11 rozbije vaše VPN připojení
i Zdroj: Getty images
Novinka Nejnovější update pro Windows 10 a 11 rozbije vaše VPN připojení

Nejnovější update pro Windows 10 a 11 rozbije vaše VPN připojení

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

2. 5. 2024 15:45 9

Máte rádi Windows? Ano? Já také, XP byly toho času skvělý systém. S novými verzemi už tak rozjaření nejsme, obzvlášť když Microsoft do updatů přibaluje bugy.

Reklama

VPN připojení můžete používat pro práci, pro bezpečnost a nebo pro vyzkoušení, co to vlastně je. Důležité je, že „vépéenka“ je dost podstatnou součástí informačního světa. Jenže nová aktualizace z dubna, přesně KB5036893, může způsobit, že se vaše VPN nedokáže připojit. Chyba se týká W10, W11 a postiženy jsou i serverové verze od Windows Server 2022 až po archaické WS 2008. Microsoft chybu uznal a pracuje na nápravě, která dorazí s dalšími updaty.

"Windows devices might face VPN connection failures after installing the April 2024 security update (KB5036893) or the April 2024 non-security preview update."

Nejnovější update pro Windows 10 a 11 rozbije vaše VPN připojení
i Zdroj: Microsoft

Jediné současné řešení je update odinstalovat, jenže jde o bezpečnostní aktualizaci, tudíž buď vám půjde VPN, nebo vám shoří PC pod návalem hackerů (trochu přeháníme). Nicméně Microsoft už má poměrně bohatou historii, kdy spolu s aktualizacemi něco vylepší, ale jinou věc rozbije. Proto se doporučuje neinstalovat aktualizace ihned po vydání, ale pokud možno s odstupem. Ale u MS si nikdy nemůžeme být jistí, co nám s updatem do PC nacpou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama