Qualcomm věří, že Snapdragon X Elite zvládne většinu her pro Windows
i Zdroj: Qualcomm
Novinka Qualcomm věří, že Snapdragon X Elite zvládne většinu her pro Windows

Qualcomm věří, že Snapdragon X Elite zvládne většinu her pro Windows

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

23. 3. 2024 19:45 3

Výrobce křemíku připravuje novou rodinu mobilních čipových sad Snapdragon X Elite. Uvedeny by měly být v polovině tohoto roku a mělo by se na nich dát hrát.

Reklama

Uniklé specifikace připravovaného notebooku Samsung Galaxy Book4 Edge naznačují, že řešení CPU od Gualcommu, jež jsou založeny na principu ARM, jsou připraveny na utkání s čipsety Apple M3. Hraní her však není pro mnoho majitelů tenkých laptopů hlavní prioritou, nicméně i jablečný výrobce se snaží v této oblasti využít potenciál svých procesorů. Představení Snapdragon Studios na GDC nastínilo slibnou budoucnost jejich čipům X Elite. Qualcomm sdělil herním vývojářům, že by jejich tituly měly fungovat na vlně připravovaných notebooků se Snapdragonem a Windows -  a to bez nutnosti portování. 

Qualcomm věří, že Snapdragon X Elite zvládne většinu her pro Windows
i Zdroj: The Verge

Inženýř společnosti Qualcomm, Issam Khalil, na konferenci Game Developers Conference 2024 zmínil, že na dosud neoznámených noteboocích s X Elite procesory, lze spustit většinu her. Nesdělil však které tituly, a ani kolik her testovali. V současnosti existují tři způsoby, kterými vývojáři mohou portovat své hry na tuto platformu. The Verge uvádí, že to lze provést nativně na ARM64. Tato možnost by měla být jasnou volbou, jelikož přinese nejlepší možný výkon při zachování optimální efektivity. Vývojáři mohou také vytvořit hybridní aplikaci “ARM64EC”, kde systém Windows, jeho knihovny a ovladače Qualcomm běží nativně. Poslední možností je, že vývojáři nemusí hnout prstem, přičemž jejich hra bude fungovat pomocí emulace na x64. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama