Zapřáhněte do práce umělou inteligenci a vyhrajte SSD Samsung
i Zdroj: Bing/Dall-E
Článek Zapřáhněte do práce umělou inteligenci a vyhrajte SSD Samsung

Zapřáhněte do práce umělou inteligenci a vyhrajte SSD Samsung

Václav Vlček

Václav Vlček

15. 4. 2024 18:00 1

Seznam kapitol

1. Soutěž o Samsung SSD 2. Kreativitě se meze nekladou 3. Pravidla

Nechte za sebe pracovat AI a slízněte smetanu. Tedy vlastně nadupaný disk Samsung 990 EVO s parádní kapacitou 1 TB. Tam se vejde her!

Reklama

Máme tady pro vás další zajímavou soutěž a tentokrát ještě hezky kreativní, žádné otázky A/B/C  a hledání správných odpovědí. Navíc si můžete vyzkoušet práci s umělou inteligencí, naučit se něco nového a ještě mít šanci vyhrát pořádný SSD. Skvělé, ne?

A co pro to musíte udělat? Minimum, fakt skoro nic. Stačí s pomocí AI vytvořit obrázek na téma Samsung SSD. Teda, jo jedna komplikace – musí to být NVMe ve verzi pro M.2. Nechceme obrázky s předpotopním konektorem SATA. A to je všechno, fakt. Budete si muset trochu pohrát se zadáním promptu, vyzkoušet nějaké zajímavé nápady, dát do toho trošku kreativity a srdíčka. Ale stojí to za to, na prvních pár pokusů s Copilotem to není špatný výsledek?

Můžete samozřejmě použít jakoukoliv AI, jen tu od Microsoftu máte dostupnou jednoduše v prohlížeči Edge a zadarmo. Neváhejte ale zkusit i Midjourney, Firefly nebo cokoliv dalšího.

A co můžete vyhrát? Pozor, přichází trochu bombastické marketingové hantýrky!

Samsung 990 EVO 1TB

Chcete si postavit výkonný počítač a získat tak skvělý požitek z práce i gamingu? V tom případě se neobjedete bez M.2 disku nejnovější generace od Samsungu. Ve variantě 990 EVO získáte jeden z nejlepších disků pro M.2 vůbec. Rovněž potěší, že Samsung 990 EVO podporuje přenosové rozhraní PCIe 4.0 ×4 i PCIe 5.0 ×2, což je fajn i směrem do budoucna.

Zvyšte citelně výkon svého PC nebo notebooku

Výkon disku 990 EVO se v porovnání s předchozím modelem 970 EVO Plus vylepšil až o 43 %. Sekvenční čtení dosahuje rychlosti až 5 000 MB/s, rychlost zápisu činí až 4 200 MB/s. Při náhodném čtení a zápisu se dostaneme na hodnoty 700 000, resp. 800 000 operací za vteřinu. Díky technologii Host Memory Buffer (HMB), která funguje v kombinaci s pamětí ze zařízení, v němž je disk osazený, dosáhne SSD optimálního výkonu i bez vlastní paměti DRAM.

O 70 % vyšší provozní efektivita

V porovnání s diskem 970 EVO Plus nabízí Samsung 990 EVO i podstatně lepší energetickou účinnost – až o 70 %, což znamená možnost podstatně delšího využití po připojení k notebooku bez obav o výdrž baterie. Disk kromě toho podporuje funkci Modern Standby, což znamená okamžité zapnutí či vypnutí disku bez ztráty připojení k internetu a také nepřetržitý přísun notifikací.

Inteligentní řízení teploty

Dosáhněte ještě vyšší úrovně spolehlivosti. Pokročilý tepelný rozvaděč na disku Samsung 990 EVO umožňuje vynikající odvod tepla. Díky tomu dokáže efektivně regulovat teplotu čipu NAND, takže všechny operace mohou běžet bez přerušení na plný výkon, aniž by hrozilo přehřátí a poškození disku.

A pokud vás zajímají čísla z reálného světa, mrkněte na naší recenzi tohohle disku.

Samsung 990 EVO 2 TB: Speciálně řešené SSD pro NVMe PCIe 5.0 v testu
i Zdroj: Samsung

Samsung 990 EVO 2 TB: Speciálně řešené SSD pro NVMe PCIe 5.0 v testu

29. 2. 2024 09:00
6

Konečně jsme se dočkali prvního SSD pro PCIe 5.0 od Samsungu. Samsung 990 EVO má však jednu zvláštnost. Umí přepínat mezi…

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama