Skoro noťas z Raspberry Pi 400? Tohle je PiDock
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Bing AI
Novinka Skoro noťas z Raspberry Pi 400? Tohle je PiDock

Skoro noťas z Raspberry Pi 400? Tohle je PiDock

David Švrček

David Švrček

12. 4. 2024 08:00 4

PiDock je dokovací stanice pro minipočítač v klávesnici Raspberry Pi 400. Po propojení těchto dvou zařízení vám vznikne skoro "notebook", co vše nabízí?

Reklama

Raspberry Pi je vcelku šikovný jednodeskový minipočítač, mnohým uživatelům může sloužit pro jejich kutilské projekty, ale klidně poslouží  i jako hodně strohý domácí počítač. Nic složitého sice nezvládne, ale internet prosurfujete, dokument napíšete, film si přehrajete.. 

PiDock je novým zařízením, které využívá Raspberry Pi 400 jako svou pohonnou jednotku. Byť se může zdát, že se jedná o noťas, není tomu tak. Už název Dock napovídá, že se jedná pouze o dok. Zařízení nemá žádnou vlastní baterii, nabízí jen zabudované periferie, které vám umožní s jednodeskovým mini počítačem pracovat.

PiDock
i Zdroj: Vilros
PiDock

V balení PiDocku, za 239 $, tedy cca 5700 Kč ale samotné Pi 400 nehledejme, to bude třeba ještě dokoupit. Momentálně je k sehnání třeba na Alze, za 2700 Kč. Samotné zařízení obsahuje pouze vlastní PCB, které ovládá 13,3palcový displej s rozlišením 1080p. V těle je ještě navíc zabudován touchpad pro ovládání zařízení. Uvnitř těla se ještě nachází zdroj, který zajišťuje napájení jak pro zařízení, tak pro samotné Rapsberry.

Raspberry Pi 400
i Zdroj: Raspberry pi
Raspberry Pi 400

 Jako operační systém pak můžete volit klasický Raspberry Pi OS, nebo se poohlédnout po jiných variantách, které s Rapsberry PI taky normálně fungují. Každopádně kolem a kolem si nemohu odpustit myšlenku, že za skoro 8 500 Kč můžu sehnat slušný noťas, který jistě zastane daleko více práce :).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama