Specifikace Playstation 5 Pro jsou potvrzeny, co konzole nabídne?
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot AI
Novinka Specifikace Playstation 5 Pro jsou potvrzeny, co konzole nabídne?

Specifikace Playstation 5 Pro jsou potvrzeny, co konzole nabídne?

David Švrček

David Švrček

16. 4. 2024 10:43 73

Máme potvrzeny dřívější spekulace o výbavě upravené konzole Playstation 5. PS5 Pro slibuje lepší grafiku a výkon pro ještě intenzivnější herní zážitek.

Reklama

Sony připravuje vydání vylepšené verze své konzole Playstation 5, nazvané PS5 Pro, která by mohla být dostupná již v létě letošního roku. Nová konzole, označená kódovým názvem Trinity, nabídne vylepšený grafický výkon, což umožní kvalitnější vykreslování pixelů her a vyšší obnovovací frekvenci. 

PS5 Pro bude disponovat vylepšeným GPU, který má být asi o 45 % rychlejší než u standardního PS5, a novou architekturou RayTracingu s výrazně vyšší rychlostí. Současně CPU zůstane stejné, ale s novým režimem ve kterém taktuje na vyšší frekvenci. Vývojáři budou mít možnost vybírat mezi standardním režimem a režimem vysokého taktování.

Specifikace Playstation 5 Pro jsou potvrzeny, co konzole nabídne?
i Zdroj: Sony

Kromě toho Sony zvyšuje šířku pásma u operační paměti a umožňuje vývojářům lepší přístup k systémové paměti. To vše má pomoci využít novou technologii PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR), která má za cíl zlepšit kvalitu obrazu a zvýšit snímkovou frekvenci her. Společnost také pracuje na podpoře vyšších rozlišení a snižování latence, což do budoucna povede ke hraní v 8K.

Očekává se, že PS5 Pro bude uvedena během letošních prázdnin. Sony nadále plánuje podporovat obě verze konzole. Sony již vyzvalo vývojáře, aby pro konzoli začali upravovat hry a poskytlo vývojářům také seznam specifikací konzole, čímž se defacto potvrdila její výbava. Detailněji výbavu rozvádím v předešlém článku. Zajímavá otázka bude ale cena, zatím se nikde oficiálně neobjevila, tak kdo ví, kolik za ni zaplatíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama