Ultrarychlé paměťové karty? Western Digital představí karty s rychlostí až 900 MB/s
i Zdroj: Markus Winkler / Unsplash
Novinka Ultrarychlé paměťové karty? Western Digital představí karty s rychlostí až 900 MB/s

Ultrarychlé paměťové karty? Western Digital představí karty s rychlostí až 900 MB/s

David Švrček

David Švrček

13. 4. 2024 15:02 9

Western Digital představil paměťové karty, které zvládají rychlost až 900 MB/s a nabídnou kapacitu až 2 TB. Nové karty využijí standard SD Express 9.1.

Reklama

Western Digital na veletrhu NAB Show v Las Vegas vytasil nové typy rychlých paměťových karet standardu SD Express. Testování ukazuje, že paměťovky od WD by mohly dosáhnout rychlosti až 900 MB/s. Nové produkty budou k dispozici už letos v létě, cena ale zatím zůstává nejasná.

Western Digital plánuje nabízet karty SD Express v kapacitách 128 GB a 265 GB. Ačkoli karty s nejvyšší kapacitou, které jsou v současné době k dispozici, mají 1 TB nebo 1,5 TB, WD plánuje v létě přijít s kartami o kapacitě 2 TB pro SD a microSD, a dokonce v roce 2025 s modely o kapacitě 4 TB.

Ultrarychlé paměťové karty? Western Digital představí karty s rychlostí až 900 MB/s
i Zdroj: Western Digital

I když společnost Western Digital neprozradila konkrétní ceny, je pravděpodobné, že 1TB karty budou stát kolem 100 až 200 USD (2400 - 4800 Kč). Cena tedy vzhledem ke kapacitě není vůbec vysoká, jedná se však pouze o spekulaci. Samsung minulý měsíc také oznámil své první karty SD Express, které nabízejí rychlost čtení 800 MB/s a rychlost zápisu 1 GB/s. Uvedení na trh je plánováno na konec tohoto roku. 

Standard SD Express existuje již několik let, ale asociace SD vydala teprve teď specifikaci SD Express 9.1, která by mohla využít hardware PCIe 4.0 a NVMe k dosažení rychlosti až 2 GB/s. SD Express karty jistě najdou své uplatnění u videomakerů a fotografů. V současnosti totiž rychlosti SD karet toto odvětví vcelku brzdí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama