Zářící RGB paměti mohou vypálit do grafiky pod nimi nepěkný cejch
i Zdroj: Copilot AI
Novinka Zářící RGB paměti mohou vypálit do grafiky pod nimi nepěkný cejch

Zářící RGB paměti mohou vypálit do grafiky pod nimi nepěkný cejch

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

9. 4. 2024 18:40 34

Vystavujete na obdiv své prosklené zářící PC? A už jste zkontrolovali grafiku, jestli nemá nějaké nové tetování? Jak se zdá, RGB paměti jsou tak trochu zlomyslné.

Reklama

Osobně nechápu dnešní módu prosklených bočnic a podsvícení téměř všech komponent. Navrch si takový kolotoč většinou ještě trůní na stole a oslňuje všechny kolem. To je ale věc každého uživatele a jeho vkusu (špatného). Nyní ale někteří uživatelé reportují problém s tím, že jim neustále zářící RGB paměti vypálily do backplate grafické karty nehezké značky. Problém se netýká konkrétní řady paměti či grafik, nýbrž to může poskytnout libovolné výrobce. 

Problém je zřejmě způsoben tím, že RGB ledky na pamětech emitují část světelného spektra jako UV záření a to se po pár letech nepřetržitého svitu někde podepíše. A jelikož grafiky jsou těsnými sousedy pamětí, jsou také jasnými adresáty UV značky. Nicméně uživatelé se zřejmě přes skleněné bočnice tolik neopálí. Bude zajímavé sledovat, jestli se tohoto problému výrobci pamětí a grafik chytí a budou nějak reagovat, třeba přísnější kontrolou, co za světlo vlastně z těch diod leze. Možná byste ale raději mohli RGB trochu stáhnout, buď v BIOSu nebo nově i ve Windows 11. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama