Temu, fejky a další neodolatelné nabídky a slevy
i Zdroj: Microsoft Designer (AI)
Internet Článek Temu, fejky a další neodolatelné nabídky a slevy

Temu, fejky a další neodolatelné nabídky a slevy

Michal Rybka

Michal Rybka

17. 2. 2024 21:00 45

Seznam kapitol

1. Jak se falšuje 2. Levné až podezřele 3. Zmást a obrat 4. Nakupujte u místních prodejců!

Reklamy na Temu vtrhly na naše sociální sítě – a s nimi gamifikace nákupů, absurdní slevy a fejky všelijakého typu. Na to, abyste si koupili stoprocentní fejk, ale žádný čínský e-shop nepotřebujete!

Reklama

Temu patří mezi čínské „napřímoeshopy“, které vznikly jako snaha zakroutit krkem dropshipmentu. Víte, to je taková ta oblíbená činnost mnoha influencerů a podnikavců, kteří v Číně nakupují generické zboží jen proto, aby ho u nás prodávali za trojnásobek. Nedělají to všichni, někteří si skutečně nechávají vyrábět věci na míru a podle svých požadavků anebo designů – tam budiž, na tom je přece jenom něco jejich, něco vlastního.

Mnoho jiných podnikavců ale dělá opravdu jenom to, že nakupuje a prodává, nezřídka i přes tak velká tržiště, jako je Amazon. Zvláště tam si celá řada zákazníků začala stěžovat na to, že nikoliv sám Amazon, ale ti, kteří působí na jeho tržištích, se nerozpakují prodávat věci nízké kvality, fake produkty a nezřídka i naprosto čisté podvody, jako jsou například „proklatě velké SSD disky“ anebo grafické karty, které jsou v lepším případě postavené na mobilních grafických čipech – a v tom horším případě jsou kompletně a beze zbytku zfalšované.

Že nevíte, jak se falšuje grafika? No to se vezme nějaký naprosto levný čip, třeba i zrecyklovaný, vypájený z nějakého vyřazovaného produktu, kapku se to přeleští, aby se nedal přečíst produktový kód, nějak se to nacpe na desku, která se nějak zamontuje do všech těch nových chladičů – a nakonec se to vítězně prodává jako nejnovější, co já vím, třeba 4070 Ti Super se super slevou. Tedy až na to, že to není super sleva, je to super zlodějna, to je to!

Naprostá klasika jsou velké a levné SSD, což je typicky velice levná piksla s velmi levným adaptérem, nezřídka na kartu micro SD, která má firmware upravený tak, že u osazeného micro SDXC s kapacitou 64 GB hlásí 16 terabyte místa a funguje zhruba tak, že to přepisuje dokolečka celý disk, takže se sice k nějakým datům dostanete, ale typicky jenom těm posledním zapsaným. Celé je to pojištěné tím, že ta ptákovina bývá úděsně, úděsně pomalá, takže je tu jistá šance, že ubohý majitel sezná, že se na to zapisovat nedá, bude to používat jenom okrajově, a tak si možná nikdy ani nezapíše dost dat na to, aby si je zase přepsal.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama