Western Digital je zpět s přenosnými disky s obrovským uložištěm
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot AI
Novinka Western Digital je zpět s přenosnými disky s obrovským uložištěm

Western Digital je zpět s přenosnými disky s obrovským uložištěm

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

18. 5. 2024 19:00 7

Společnost Western Digital představila nové přenosné točivé disky s uložištěm 6 TB. Podařilo se jim tak překonat pomyslný milník v podobě 5TB.

Reklama

Přenosné 2,5" HDD Western Digital jsou nyní k dispozici také v 6TB variantě. Nové modely jsou v současnosti přenosné disky s největší kapacitou, od roku 2017 bylo maximální úložiště v repertoáru WD “pouze” 5 TB. Společnost nabízí nové disky v sedmi variantách: My Passport, My Passport Ultra, Mac edice obou předchozích, USB-C My Passport, WD_Black P10 Game Drive a G-Drive ArmorATD. Jednotlivé disky jsou si velice podobné, liší se v konektivitě a kompatibilitě.

Verze pro Mac se dá používat i s Windows, je však nutné stáhnout speciální ovladač. Podobně lze disk určený pro Windows a ChromeOS připojit k Mac zařízení, disk však musí být naformátován. Herní varianta podporuje systémy Windows, macOS, PlayStation 4 a Playstation 5, taktéž i Xbox One a další konzole Xbox - disponuje však pouze kabelem USB-A na micro USB.

Nejdražším modelem je poté G-Drive ArmorATD. Jak již název napovídá, disk je chráněn odolným vnějším pláštěm. Kromě toho disponuje rozhraním Thunderbolt 3. 

Western Digital je zpět s přenosnými disky s obrovským uložištěm
i Zdroj: Se svolením - Western Digital

Nejlevnější kousek stojí asi 185 $, což je přibližně 4 200 Kč. Na druhou stranu za nejdražší model chce WD 230 $, což je asi 5 225 Kč. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama