Společnost The Browser Company vydala svůj prohlížeč Arc pro Windows
i Zdroj: Vygenerováno s Copilot AI
Novinka Společnost The Browser Company vydala svůj prohlížeč Arc pro Windows

Společnost The Browser Company vydala svůj prohlížeč Arc pro Windows

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

30. 4. 2024 17:45 1

Prohlížeč Arc pro Windows od společnosti The Browser Company začal být testován už v prosinci - tvůrci tvrdí, že ho používá více než 150 000 uživatelů.

Reklama

Startup, jehož cílem je nahradit váš stávající prohlížeč, nedávno dostal 50 miliónů dolarů při valuaci 550 milionů dolarů. Dnes společnost The Browser Company zpřístupnila svůj Arc pro Windows mezi všechny uživatele, a to bez jakéhokoliv čekacího listu. Dříve bylo na seznamu zájemců více než milion uživatelů. 

Společnost začala v roce 2022 vyvíjet verzi pro Mac, a to pouze pro zvané, v červenci 2023 ji pak vypustila veřejně. Společnost Browser Company se rozhodla vytvořit verzi pro Windows ve Swiftu, aby mohla většinu základů kódu znovu použít a sdílet s verzí pro Mac. Swift je programovací jazyk, který společnost Apple původně navrhla pro vývoj aplikací pro iPhone a Mac. Použití tohoto jazyku usnadní zachování parity funkcí v budoucnu. 

Společnost The Browser Company vydala svůj prohlížeč Arc pro Windows
i Zdroj: The Browser Company

Mezi funkce pro Windows se řadí některé základní funkce z Mac varianty, včetně postranního panelu s nejpoužívanějšími webovými stránkami připnutými na horním panelu. Dále zde nalezneme tzv. Spaces, což jsou složky pro různé sady karet pro všemožné kategorie, například “Práce”, “Zábava” a nebo třeba “Dovolená”. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama