Vylepšená handheld konzole ASUS ROG Ally X je tady! Co nabízí?
i Zdroj: Obrázek poskytnutý společností ASUS
Novinka Vylepšená handheld konzole ASUS ROG Ally X je tady! Co nabízí?

Vylepšená handheld konzole ASUS ROG Ally X je tady! Co nabízí?

David Švrček

David Švrček

10. 5. 2024 11:29 14

ASUS ukazuje vylepšený model herní handheld konzole ROG Ally X. Nabídne vyšší výkon, větší baterii a rychlejší úložiště. Více se dozvíme snad na veletrhu Computex.

Reklama

ASUS představil novou herní handheld konzoli ROG Ally X. Ta je vylepšenou verzí svého předchůdce a nabízí vylepšené parametry, po kterých hráči u předchozí generace volali. Nový model nabídne hlavně výkonnější procesor Ryzen Z1 Extreme a větší kapacitu baterie. Novinky se také týkají úložiště a RAMky, nově bude úložiště rychlejšího typu NVMe M.2 SSD a RAMka typu LPDDR5X-7500.

Původní konzole ROG ALLY
i Zdroj: Obrázek poskytnutý společností ASUS
Původní konzole ROG ALLY

Díky osmijádrovému čipu Ryzen Z1 Extreme a vylepšenému chlazení by měla konzole nabídnout lepší herní zážitek, především zvýšení fps a lepší plynulost hraní. Podpora NVMe M.2 SSD disků umožní uživatelům připojit disky o velikosti až 8 TB. Podle Asusu se kapacita baterie zvýší o 30-40%, což by v kombinaci s efektivnějšími komponenty mělo znamenat prodloužení výdrže na jedno nabití téměř o dvojnásobek.

ROG Ally X by si měl zachovat stejnou velikost těla i displeje jako předchozí model. Můžeme tedy očekávat stejný 7" FHD panel s obnovovací frekvencí až 120 Hz a maximálním jasem 500 nitů. ASUS plánuje ROG Ally X uvést na trh v černém provedení s mírně vyšší cenou než stál jeho předchůdce. Další podrobnosti o novém handheldu budou oznámeny na akci Computex 2024. Tam bychom se mohli dozvědět více podrobností a přesnou cenu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama