Bezcílné vedení Google v podstatě uctívá AI. Čas finančních výsledků #TYDEN 5. února
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Bezcílné vedení Google v podstatě uctívá AI. Čas finančních výsledků #TYDEN 5. února

Bezcílné vedení Google v podstatě uctívá AI. Čas finančních výsledků #TYDEN 5. února | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

5. 2. 2024 07:00 3

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Boj s dezinformacemi na bodu mrazu. Pokles zpravodajského průmyslu. Recenze Apple Vision Pro. Apple rozpoutává válku s EU. Hudba od UMG na TikToku končí.

Reklama

Marketing, komunikace

Do Česka míří další tržiště. K expanzi má „bezedný“ rozpočet. Úspěch svého světově proslulého tržiště v Istanbulu se Turci pokoušejí přenést do online světa. Jejich internetové tržiště Trendyol brzy vstoupí také do Česka. (Seznam Zprávy)

Bernstein odhaduje, že PDD v roce 2023 vynaložila na marketing Temu v USA ~3 miliardy dolarů. Čínská skupina uvádí, že Temu má v USA 70 milionů uživatelů, zatímco v lednu 2023 jich bylo podle odhadů 13 milionů. (FT)


Bezpečnost, soukromí, právo

Vzhledem k tomu, že v roce 2024 se budou konat volby s velkým významem, někteří odborníci se obávají, že dezinformace, která by mohla zahrnovat deepfake, by mohla mít brzy katastrofální dopad. (FT)

Výzkumníci podrobně popisují nárůst sexuálního vydírání mladých uživatelů na TikToku, Instagramu a dalších aplikacích, za kterým stojí neformální západoafrický gang kyberzločinců Yahoo Boys. (NBC News)

Aktualizace Google odhaluje, že AI začne číst všechny vaše soukromé zprávy, píše Forbes s patřičnou senzacechtivostí. A také s patřičným mícháním jablek a hrušek, jak už to u amerického Forbesu bývá. (Forbes)

Náhodný kolemjdoucí zachránil 55leté ženě z Plzeňského kraje dvě stě tisíc korun. Informovala o tom policejní mluvčí Hana Kroftová. Žena se stala obětí podvodu, a to když jí v pátek v dopoledních hodinách telefonicky kontaktovala údajná pracovnice banky s legendou, že zřejmě mohlo dojít ke zneužití dokladů. (iDnes)

V reakci na žalobu pozůstalosti George Carlina společnost Dudesy uvádí, že její video na YouTube a podcast s „umělou inteligencí“ George Carlina „vytvořili dva lidé“. Tvůrci stále čelí stížnostem na „jméno a podobu“. Právník tvrdí, že žaloba bude pokračovat. (Ars Technica)

Německá policie zabavila téměř 50 tisíc Bitcoinů v hodnotě přes 2 miliardy dolarů dvěma podezřelým, kteří je údajně získali ze zisku z nelegální platformy pro sdílení souborů. (Bloomberg)

Zdroje a dokumenty: Manažeři TikToku někdy říkají zaměstnancům projektu Texas, aby odesílali údaje, jako je e-mail a IP uživatele, ByteDance,  aniž by použili oficiální kanály. (WSJ)

Bohdan Soukup: Kvůli covidu a válce na Ukrajině vzrostly útoky hackerů na českou vodu. Kyberbezpečnost je klíčovým tématem i pro vodohospodáře. (Ecoista)

Před slyšením v Senátu zveřejnili američtí zákonodárci 90 stran interních e-mailů společnosti Meta z roku 2021, z nichž vyplývá, jak Mark Zuckerberg odmítal výzvy k posílení bezpečnosti dětí. (New York Times)

Mark Zuckerberg se omlouvá rodičům v publiku při slyšení v americkém Senátu, kteří tvrdí, že aplikace Meta přispěly k sebevraždě nebo zneužití jejich dětí. (NBC News)

  • „Je mi líto všeho, čím jste si prošli," řekl Zuckerberg poté, co na něj senátor Josh Hawley (R-Mo.) naléhal, zda se omluví přímo rodičům. „Je to hrozné. Nikdo by si neměl projít tím, čím si prošly vaše rodiny.“

Právník FTX tvrdí, že burza očekává, že svým zákazníkům plně vyplatí peníze,  a že kvůli nedostatku kupců upustila od snahy o opětovné spuštění platformy. (CoinDesk)

Cloudflare oznámila, že byla v listopadu 2023 napadena „útočníkem podporovaným státem“, který použil autentizační tokeny ukradené při narušení společnosti Okta v říjnu 2023. (Bleeping Computer)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama