Game Story: Na tenhle seriál jsem čekal třicet let
i Zdroj: Česká televize
Historie Článek Game Story: Na tenhle seriál jsem čekal třicet let

Game Story: Na tenhle seriál jsem čekal třicet let | Kapitola 4

Michal Rybka

Michal Rybka

6. 4. 2024 11:51 62

Seznam kapitol

1. Ve spárech Satana 2. První české hry 3. Excalibur, Score, Level a nejen česká klasika 4. Česká televize: nová generace

Zvonečkem to začalo, zvonečkem to končí, řekl by někdo. Po třiceti letech očekávání a zklamání přichází na Českou televizi seriál, který s vtipem, ale také s respektem mapuje historii tvorby her v Čechách a na Slovensku!

Reklama

Tým kolem Štěpána FOKa Vodrážky a Jakuba Jíry odvedl dobrou práci – a i když bude seriál zatím exkluzivně jenom na iVysílání České televize, je to pořád na České televizi a tímto považuji jejich dávné hříchy vůči herní kultuře, herní historii a hernímu průmyslu za smyté. Změna vyžadovala celou generaci, jak jsem předpokládal – a také spoustu velice úspěšných projektů, které udělaly z domácího hobby opravdový průmysl, herní průmysl, který překonal jak ten hudební, tak ten filmový.

Celý seriál je lehce sentimentální a asi si ho nejvíc užijete, pokud patříte ke generacím, kterých se to týká. Je ale také důležitý tím, že etabluje celou tuto branži před tváří historie a snad k ní přivede další generace, pro které bude nejenom hraní, ale i tvorba her naprosto normální.

Takže: Sobota 6. 4., 16 hodin, iVysílání, milí přátelé!

Game Story: Na tenhle seriál jsem čekal třicet let
i Zdroj: Česká televize

Pavel Dobrovský

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama